İş fikirleri

İŞKUR Evde Paketleme İşi Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR evde paketleme işi, iş arayan insanlara evlerinden iş imkânı olarak sunulan çalışma projelerinden biridir. Açılımı İş ve İşçi Bulma Kurumu olan İŞKUR, meslek edindirme, hizmet içi eğitim ve daha pek çok proje ile özellikle eğitim seviyesi düşük olan kadınların aktif çalışma hayatına kazandırılabilmesi adına çok sayıda imkan tanıya devlet kurumudur.

İŞKUR Evinize Paketleme İşi Veriyor Mu?

Özellikle çalışmayan ev hanımlarına ekonomik gelir elde edebilmeleri adına destek olabilmek için düzenlenen evde paketleme işi projesi küçük ürünlerin paketlenmesi işlemine dayanmaktadır. Ev yapımı sabun, süsleme malzemesi, çanta, kulak çubuğu, nikâh şekeri, toka ve türevi ürünlerin paketlenmesi bu iş tanımı içerisinde yer almaktadır. Yapılan proje ile ev hanımlarının hem ev bütçesine katkı sağlaması ve gelir elde etmesi amaçlanırken, hem de çalışan nüfus içerisine dâhil olmaları ile birlikte ülke ekonomisini kalkındırmaları hedeflenmektedir. Proje kapsamında görev almak isteyen kişilerin yanıt aradığı sorulardan ilki, İŞKUR Evlere Paketleme İşi Veriyor Mu? Sorusudur.

2022 yılı itibariyle tam anlamıyla hayata geçirilmesi hedeflenen İŞKUR evde paketleme işi, için belirlenen pilot illerde, İŞKUR il müdürlüklerinden başvurular gerçekleştirilmektedir. Ek olarak İŞKUR kaydı olan kişiler İŞKUR mobil şube aracılığı ile de söz konusu projede görev alabilmek için başvuru işlemi yapabilmektedir.  Kişilerin çalışma süreleri ve el becerilerine bağlı olarak aylık 6500 TL’lik bir gelir elde edebileceği mümkün olmaktadır. Proje kapsamında iş bulmak isteyen pek çok ev hanımı da gerçekleştirdikleri başvurular ile projeye yoğun bir ilgi göstermektedir.

İŞKUR Evde Paketlemek için işi Nasıl Alınır?

İŞKUR, kendisine bağlı olarak faaliyet gösteren pek çok özel ve devlet kurumu için personel temini konusunda aracı kurum unvanı taşımaktadır. Personel havuzu içerisinde, aktif ilanlara gerçekleştirilen başvurular ile işverenlerle işçileri buluşturan bu kurumun son projesi de ev hanımlarının çalışma hayatına dâhil edilebilmesi için organize edilen evde paketleme konulu projedir. Bu projede görev almak isteyen kişilerin yanıtlandırması gereken sorulardan biri de İŞKUR evde paketleme işi nasıl alınır? Sorudur.

Başvuru için ön koşul İŞKUR sistemine kayıtlı olmaktadır. Kuruma bağlı olarak iş aryan ve iş veren tüm özel ve tüzel kişiliklerin bu kaydı gerçekleştirmesi gerekmektedir. Paketleme işi için kişisel kaydın oluşturulmasının ardından sistem üzerinden TC kimlik numarası ve kişisel İŞKUR şifresi ile giriş gerçekleştirilmelidir.

Sistem girişinin ardından, mesleki yeterliliğinize, yaşınıza ve diğer iş arama ölçütlerine bağlı olarak başvuru yapabileceğiniz aktif ilan sayfasına ilanlar sekmesinden ulaşabilmeniz mümkündür. İŞKUR ile anlaşarak ürettiklerin ürünlerin paketlemesinde personel temin etmek isteyen firmalara dönem dönem sistem üzerinden aktif iş ilanları vermektedir. İlanların takibini yaparak başvur butonu ile diğer tüm ilanlarda olduğu gibi evde paketleme işi ilanları için de başvuru yapmak mümkündür.

Evde paketleme projesinin işçi tarafında kadınların ev ekonomisine katkı saklayabilmesi esası söz konusu iken, bu projede yer almak ve proje ile bağlantılı bir biçimde personel temini sağlamak isteyen firmalar için de çok sayıda artı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, üretilen ürünlerin paketlemesi için personel seçiminde maliyetin düşürülmesidir. Yapılan proje ile firmalardan üretilen ürünlerin paketlenmesi için ek bir ofis ve ya çalışma alanına ihtiyaç duyulmadan belirlenen ücretlerle kişilere ödemeler geçekleştirilerek doğrudan evlerinden çalışmaları olanaklı hale gelmektedir.

İŞKUR Evde Paketleme İşinin Geliri Ne Kadar?

İŞKUR’a bağlı olarak personel temini gerçekleştiren firmaların uyması gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Koyulan bu kurallar çerçevesinde hem işverenin hem de işçinin İş kanunu hükümleri doğrultusunda hakları güvence altına alınmaktadır. Yazıya konu olan evde paketleme işi kapsamında da standartlar aynıdır.

Kişilerin ve ya firmaların yaşayacakları herhangi bir sorunda, konuya ilişkin İŞKUR müdürlüklerinde görev yapan ve kendilerine atanan temsilcilerden destek almaları söz konusudur. Ağırlıklı olarak işçilerin haklarının korunması temeline dayalı olan bu sistemde proje çalışanlarının performanslarına, çalıma sürelerine ve diğer parametrelere bağlı olarak 2500 TL ila 6500 TL arası İŞKUR evde paketleme işi geliri alabilmeleri söz konusu olabilmektedir.

E-Devlet Üzerinden Evde Paketleme Mesleği

E devlet kapısı uygulaması ve İŞKUR doğrudan devlet tarafından halkın yararlanabilmesi amaçlı kurulmuş hizmet kurumları arasında yer almaktadır. Bu iki uygulama sistemsel bazda birbiri ile senkronize çalışabilmektedir. Dolayısıyla İŞKUR’da yer alan herhangi bir ilanda olduğu gibi paketleme işi için de E devlet üzerinden evde paketleme işi yönlendirmesi söz konusudur.

Evden paketleme işi alabilmek için İŞKUR sitemine kişisel giriş gerçekleştirmeniz gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve sistem şifreniz ile giriş sağmanız için bu iki bilgisi eksiksiz bir biçimde biliyor olmanız ön koşuldur. Şifrenizi unuttuğunuz ve yeni bir şifre temin edebilmek için alternatif kanalları kullanamadığınız takdirde, iş arama sürecinizin sekteye uğramaması için e devlet bilgileriniz ile İŞKUR’un kendi sitesine giriş sağlamanız mümkün olmaktadır. İŞKUR’un resmi sitesini ziyaret edip iş arayan girişi sekmesine tıkladığınızda önünüze çıkan alternatifler içerisinde e devlet ile giriş butonuna tıklayıp, kimlik numaranız ve e devlet şifreniz ile İŞKUR’da bulunan kişisel hesabınıza erişim sağlamayabilirsiniz. İşkur giriş e devlet giriş işlemi ile birlikte kolaylıkla aktif olan evde paketleme işi ilanlarından başvuru işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Güvenilir Evde Paketleme Mesleği

Geride bıraktığımız birkaç yıllık süre içerisinde, hayatımıza ilişkin pek çok alışkanlığın değişimi söz konusu olmuştur. Pek çok kişinin evden çalışmak durumunda kalması, yeni iş alanlarına olan rağbetin de artmasını sağlamıştır. Özellikle ev hanımlarının çalışma hayatı içerisinde var olabilmesi için yapılan işlerden biri de, evde paketleme konulu işlerdir. Ancak pek çok kişi para kazanma umudu ile başladığı bu işlerde, olumsuz kişilerle ve ya firmalarla karşılaşarak maddi ve manevi kayıplar yaşayabilmektedir.

Yaşanan kayıplardan en yaygın olanı, belli bir eğitim ücretinin talep edilmesidir. Bazı durumlarda da güvenilir olmayan firmalardan alınan ürünlerin, çalışanların evlerine gönderilmesinin kayıp ve ya çalınma riski ile karışılabileceği ifade edilerek büyük miktarlarda ürün bedeli talep edilmesi şeklindedir. İş bulma umudu ile pek çok kişi talep edilen bu ödemeleri gerçekleştirmekte ve ardından işi tamamlayarak firmaya teslim etmektedir. Tüm bu sürecin sonucunda, hem ürün için talep edilen güvence bedelinin iade alınamaması hem de, paketleme işi için anlaşılan maaşın ödenmemesi söz konusu olabileceğinden çalışan çift taraflı bir zarar ile karşılabilir.

Sağlıklı bir çalışma ortamı yaratabilmek ve çalışanların emeklerinin karşılığını alabilmelerini sağlamak amacıyla güvenilir evde paketleme işi veren firmalar konusunda araştırma yapmak şarttır. Son dönemlerde, evde paketleme ve türevi işler yaparak gelir elde etmek isteyen kişilerin yaşadıkları mağduriyet, bu iş alanının bir anlamda devlet güvencesine alınmasını sağlamıştır.

İŞKUR’un resmi sitesi üzerinde yaptığı duyuru ile İŞKUR evde paketle işi ilanlarının 2022 yılı itibariyle aktif bir biçimde yayınlanmaya başlanması kişilerin aradıkları güvenilir evde paketleme işi konusunda atılan en büyük adım olarak kabul edilmektedir. Resmi bazda hizmet almak isteyen reel firmalar tarafından talep edilen personel sayısı ölçüsünde, kişilerin başvuru yaparak iş bulmaları mümkün olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu