Finans Haberleri

Yatırım Yapılacak Kripto Para Önerileri 2023

Yatırım yapılacak kripto para önerileri 2023 listemizde geleceği parlak altcoin tavsiyeleri bulacaksınız. Birikiminizi kripto para alanında en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız bu liste size ilham verebilir.

Hangi Kripto Paralara Yatırım Yapılmalı?

Sağlam bir projeye ve güçlü bir potansiyele sahip olan pek çok altcoin bulunuyor. Bunlar arasında seçim yaparken analistlerin görüşlerini dikkate almak gerekiyor.

Altcoin kavramı, Bitcoin dışında kalan tüm kripto para birimlerini içine alıyor. Ether ve XRP de bu sınıflandırma içerisinde bulunuyor.

Piyasa değerinin toplam %48‘inden fazlasını BTC oluşturuyor. Bununla birlikte merkeziyetsiz uygulamalar (DApp’ler) ve NFT’ler dâhil olmak üzere DeFi’a karşı artan talep, altcoinlerin giderek büyümesini sağlamış durumda.

Uzmanlar Bitcoin’i ‘spekülatif’ olarak nitelendiriyor. Ancak onlara göre altcoinler Bitcoin’den daha spekülatif.

O nedenle yatırım yapılabilecek kripto para önerileri kesinlik ifade etmiyor. Paranızı herhangi bir kripto varlığa bağlamadan önce, detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor.

İşte 2022 altcoin tavsiyeleri:

  • Binance Coin (BNB)
  • Chainlink (LINK)
  • Ether (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Algorand (ALGO)
  • Litecoin (LTC)
  • Decentraland (MANA)
  • Cardano (ADA)
  • Fantom (FTM)
  • Shiba Inu (SHIB)
  • Cosmos (ATOM)
  • Poligon (MATIC)
  • Polkadot (DOT)
  • Stellar (XLM )
  • Binance Coin (BNB)
  • Solana (SOL)
  • Aave (AAVE) –

Binance Coin (BNB)

Bu hizemet tokeni, başlangıçta Binance borsasındaki alım-satım ve ödeme işlemleriyle sınırlıydı. ERC-20 tokeni olarak ortaya çıkan BNB, Proof-of-Stake konsensüs algoritmasıyla mainnet platformunda da kullanılmaya başlandı.

BNB’nin maximum arzı 170.532.785 şeklinde sınırlandırılmış durumda. Ancak enflasyon oranlarının yavaşlamasını sağlamak amacıyla BNB’nin 15 defa ‘coin yakma’ sürecinden geçirildiğini de hatırlatmamız gerekiyor.

Kripto para borsalarındaki yükselişin BNB kullanımını artıracağı öngörülüyor. Her geçen gün daha çok yatırımcı tarafından kabul gören bu altcoin, 2022 yılında değerini artıracak gibi duruyor.

BSC (Binance Akıllı Zincir) üzerindeki gas ücretlerinin Ethereum blok zincirinden daha düşük olması da BNB’nin cazibesini artırıyor.

Trading-Education’ın tahminine göre 2025 yılında BNB Coin fiyatı 2.350 doları görebilir. DigitalCoinPrice’in ifadesine göre BNB fiyatı 2028’ye kadar 1.387 $’ı bulabilir.

Şüphesiz ki borsanın talep doğrultusunda büyümesi, BNB fiyatı 1.000 dolar seviyesini kolaylıkla aşabilir.

Ripple (XRP)

Hem dijital ödeme ağı rolü üstlenen hem de kripto para birimi olarak kullanılan Ripple, 2012 tarihinde piyasaya sürüldü. Jed McCaleb ve Chris Larsen hayata geçirilen bu teknoloji, internasyonal para ve emniyet transferlerinde SWIFT sistemiyle benzerlik gösteren bir ödeme anlaşması varlık değişimine sahip.

Ripple’ın kendi kripto para birimi ise XRP olarak isimlendiriliyor. Fakat Xrp, işlemleri onaylamak için çeşitli sunucular vasıtasıyla fikir birliği mekanizması kullanan bir protokol.

Ripple işlemleri Bitcoin işlemlerine göre çok daha az enerji tüketiyor. Dolayısıyla bunlar daha az maliyetli ve saniyeler içerisinde onaylanıyor. Oysa Bitcoin hem daha fazla enerji gerektiriyor, hem onay süresi uzun, hem de işlem maliyetleri yüksek.

Piyasa değerine göre XRP, en değerli blok zinciri tabanlı belirteçlerden biri.

Yatırım yapılacak 2022 kripto para önerileri arasında yer alması boşuna değil anlayacağınız.

Algorand (ALGO)

Bir blok zinciri platformu olan ALGO, aynı zamanda dijital para birimi. Öte yandan Visa veya Mastercard şeklinde büyük bir ödeme işlemcisi ile benzerlik gösteriyor.

Fakat Algorand, diğer blok zinciri tabanlı projelere ve kripto para birimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu yönüyle Ethereum’a rakip olduğu söylenebilir.

Platformun kripto para birimi ALGO olarak isimlendiriliyor. Algo blok zincirinde saf hisse kanıtı diye adlandırılan bir fikir birliği mekanizması kullanılıyor.

Decentraland (MANA)

Yatırım yapılacak kripto para önerileri 2022 yazımızdaki en potansiyeli coinlerin başında Mana coin geliyor. Bu, Ethereum üzerinde çalışıyor. Bununla beraber MANA kullanıcıları ayrıca bu sanal dünyada dijital gayrimenkul alım-satımı yapabiliyor.

Dogecoin

Her düşmeye başladığında Elon Musk’ın ayağa kaldırdığı bu kripto para birimi, 2022’de ciddi yükseliş yaşayacağı tahmin edilen coinler arasında.

Tesla’nın Dogecoin ile ticarete başlaması, bu kripto para biriminin büyük bir yükseliş trendine girmesini sağlayabilir. Bu noktada Tesla hisseleri kripto paralar için son derece önemli bir ürün durumunda.

Cardano (ADA)

Yatırım yapılacak kripto para önerileri 2022 içerisinde yer alan Cardano (ADA), ‘Ouroboros pay kanıtı’ kripto para birimi. Charles Hoskinson imzalı bu proje, doğrulanabilir akıllı sözleşmeler ve çok varlıklı bir defter ile merkeziyetsiz bir uygulama geliştirme platformu olmayı hedefliyor.

DApp oluşturma platformu olan Cardano, ADA isimli bir yerel tokene sahip. Platform; sürdürülebilirlik, ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözmeye odaklanıyor.

Cardano 5 aşamada inşa ediliyor: ‘Temel’, ilk aşama. Daha sonra ‘ademi merkeziyetçilik’ geliyor. Bunu akıllı sözleşmeler takip ediyor. Ardından ölçeklendirme ve nihayet yönetişim aşaması gerçekleşiyor.

ADA’nin LTC veya ETH’ye kıyasla daha yeni bir altcoin olduğunu söylemek mümkün. Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasının başarıyla kullanıldığı Cardano, 2 yıl önce büyük çaplı bir Shelley yükseltmesi gerçekleştirmişti. Bu ise projenin önünü açan en önemli gelişmelerden biri oldu.

Crypto-Rating’in tahminlerine göre Cardano fiyatı 2025’e kadar 6 $’aulaşabilir.

Yatırım yapılacak kripto para tavsiyeleri içinde öne çıkan Chainlink (LINK), birçok analiste göre gelecek vaad ediyor. Chainlink, blok zincirlerinin dış veri kaynaklarıyla oracle’lar üzerinden bağlantı kurmasını sağlıyor.

Akıllı sözleşmeler oluşturmaya odaklı bu oracle ağı, merkeziyetsiz olarak faaliyet gösteriyor.

LINK (ERC-20 tokeni) ağda ödül amacıyla kullanılıyor. Verileri doğru olarak sağlayan oracle’lar, bu token ile ödüllendiriliyor.

Chainlink, birçok projeyle ortaklık kurmasına rağmen bu kadar ses getirmesini oracle ağına bağlı.

Aave ve Synthetix gibi yükseliş gösteren blue-chip DeFi oyunlarının da oracle sağlayıcısı olan bu platform, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sorunlarına da çözüm sağlamayı hedefliyor.

Alım-satım ve yatırım için kripto para önerileri arasında kendinden söz ettiren Chainlink, piyasa duyarlılığı sürdüğü müddetçe yükselişine devam edecek gibi.

Ether (ETH)

Ethereum bir blok zinciri, ETH ise bu platform üzerinde çalışan yerel token. Akıllı sözleşmelerin ilk mimarı olan Ether, DApp yani merkeziyetsiz uygulamaların programlama kodlarını çalıştırmaya odaklanıyor.

Geleceği parlak görünen bu altcoin, birçok yatırımcıya umut vaad ediyor. Ethereum blok zincirinin esnekliği Ether coini geliştiriciler için de çekici kılıyor.

Coin Price Forecast tarafından yapılan fiyat tahminleri, ETH fiyatının önümüzdeki 4 yılda 12.000 $’a kadar ulaşacağı yönünde.

Litecoin (LTC)

Yatırım yapılabilecek kripto para önerileri yelpazesinde güçlü bir yere sahip olan Litecoin (LTC), P2P (peer-to-peer) dijital varlıklardan biri.

Tahminler, bu coinin de yükseliş trendinden nasibini alacağı yönünde. Coinswitch, LTC fiyatının 2025’e kadar minimum 1.200 dolara kadar çıkacağını düşünüyor.

Polygon (MATIC)

Yatırım yapılacak kripto para önerileri 2022 listesinde üst sıralardaki yerini koruyan Polygon, Ethereum ile uyumlu çalışan bir ölçeklendirme altyapısı. PoS ile Plasma Framework mimarisini bir araya getiren Polygon, bu özelliğiyle otonom akıllı sözleşmelerin ölçeklenebilirliğini artırıyor ve uygulanabilirliğini kolaylaştırıyor.

Bu teknolojinin en büyük özelliklerinden biri, onay süresinin 2 saniyeden daha düşük olması. Üstelik saniyede ise 65 bin işlemin gerçekleştirilmesine izin verecek kadar da hızlı.

Platformda yerel token olarak işlem gören MATIC yönetişimi sağlamak amacıyla kullanılıyor. Uzmanlar, Polygon fiyatının zamanla değer kazanacağını söylüyor.

Blok işleme süresinin kısa, işlem maliyetinin düşük olması da talebi artıran başlıca faktörler arasında.

Finansmedia.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik Finansmedia tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finansmedia herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu