Finans Haberleri

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır ?

Bu yazımız içerisinde tamamen yenilenmiş işyeri açma kredisi hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. 2022 yılında istihdamı artırmak isteyen devletimiz, işyeri açmak isteyen girişimcilere hem hibe hem de faizsiz kredi destekleri vermektedir. KOSGEB, 2022 yılı içerisinde 60 bin ile 370 bin lira arası hibe kredi vereceğini açıkladı. Bunun yanı sıra İŞKUR 65 bin TL hibe işyeri açma desteği sunacağını belirtti. Bunlar haricinde birçok banka yeni işletme açmak isteyen girişimcilere kredi desteği sunmaktadır. Bu yazımız içerisinde baştan sona bütün yönleri ile İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır? Hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

KOSGEB İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB üzerinden işyeri açma kredisi desteği almak isteyen kişiler, aşağıdaki maddelere uyum sağlamak zorundadır.

  • KOSGEB üzerinden destek almak istiyorsanız önce sektörünüzün KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında olması gerekiyor. KOSGEB internet adresi üzerinden NACE sorgulaması yaparak desteklenen sektörleri görüntüleyebilirsiniz.
  • KOSGEB danışmanları ile iletişime geçtiğinizde sektörünüzün destek alıp almadığı, alıyorsa ne kadar destek alacağı hakkında bilgi verirler.
  • Yeterli sermayeye sahip olmayan işletmelere 60 bin TL ile 370 bin TL arasında hibe desteği veren KOSGEB, şirket açmak isteyen genç girişimcilere büyük oranda yardımcı olmaktadır.
  • KOSGEB üzerinden destek almak için öncelikle online olarak düzenlenen girişimcilik derslerine katılarak sertifika almanız gerekiyor.
  • KOSGEB girişimcilik sertifikası sahibi olarak fikriniz için hibe kredi desteği alabilirsiniz.

İş Yeri Kredisi Veren Bankalar

  • Halkbank: İş yeri kredisi veren bankalar arasında ilk sırada Halkbank yer alıyor. Tamamen faizsiz esnaf kredisi veren Halkbank, bazı girişimcilere düşük faizli kredi desteği sunuyor. Şu an bankacılık konusunda esnaflara en çok destek veren banka Halkbank olarak gösteriliyor.
  • Vakıfbank: Vakıfbank; bireysel işyeri kredisi ve kobi kredileri konusunda en çok tercih edilen bankalar arasında yer alıyor. Gayri nakit, nakit, proje ve yatırım, dış ticaret şeklinde 4 farklı kategoriden finansman desteği sunuyor.
  • Ziraat Bankası: Ziraat Bankası, Türkiye’nin bankacılık alanındaki en büyük gelişmelerini sunmaktadır. Bireysel işyeri kredisi almak isteyen kişiler, Ziraat Bankasından istedikleri tutarda kredi çekebilirler.
  • Albaraka Türk: Albaraka Türk, iş yeri finansman şartı sunan bankalar arasında yer alıyor. Albaraka Türk, işyeri içi açmak veya işyerini büyütmek isteyen kişilere 500 bin Tl’ye varan kredi desteği sunuyor.
  • Şekerbank: Şekerbank EKOKREDİ adı altında kredisi ise esnafların yanında her zaman yer almaya çalışıyor. Başta şubeler olmak üzere telefon bankacılığı, mobil şube ve ATM üzerinden EKOKREDİ başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Denizbank: Mortage kredileri seçeneği sunan Denizbank, İş yeri açma kredisi için Denizbank’ı tercih edecek kişiler, ATM üzerinden 100 bin TL’ye kadar hemen alabilecekleri krediye başvurabiliyor.
  • QNB Finansbank: QNB Finansbank KOBİ kredileri konusunda oldukça başarılıdır. İpotekli kredi, KGF Teminatlı kredi, KOBİ destek paketi, İşe dönüş paketi gibi birçok seçenek bulunmaktadır.
  • Akbank: İşyeri Açma Kredisi konusunda en çok tercih edilen bankalardan birisi de Akbank’tır. İşletme açmak isteyen kişiler taksitli kredi, spot kredi, ticari kredi, gayri nakdi kredi, işim için finansman ve dış ticaretim kredi seçeneklerinden birisine başvuruda bulunabilirler.
  • TEB: TEB, ticari anlamda müşterilerine destek veren en iyi bankalar arasında yer alıyor. En yakın TEB şubesine giden ticari müşteriler 7 farklı kredi türünden birisinden yararlanabilirler.
  • İş Bankası: İş Bankası, dükkan açmak isteyen girişimcilere yüksek oranda destekler sunuyor. Anında finansman desteği sunan İş Bankası, dükkan açmak isteyen girişimcilere 100 bin TL tutarında bir kredi desteği sunuyor. Buna ek olarak kooperatif üyesi olan İş Bankalılar 250 bin TL’ye varan destek paketinden faydalanabiliyor. 
  • ING Bank: ING Bank, işetme kurmak isteyen girişimcilerin yanında yer almaya devam ediyor. Anında Kobi desteği sayesinde işletmenizin kuru
  • Halkbank Esnaf Kefalet: Halkbank, girişimcileri yanında her zaman yer almaya çalışıyor. 60 ay vadeli olarak sunulan Halkbank Esnaf Kefalet Kredisi en fazla 200 bin TL üzerinden veriliyor. Başvuru için Halkbank şubelerini ziyaret etmeniz yeterlidir.

Halkbank İşyeri Girişimci Kredisi

İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır? Konusunda destek verenler arasında Halkbank’da yer alıyor. Mevcut iş fikrini değerlendirmek için nakit desteğine ihtiyaç duyan girişimciler Halkbank İşyeri Kredisinden faydalanabilirler. Halkbank Girişimci Kredisi alabilmek için 18 ile 45 yaş arasında olmak gerekiyor. Engelli, şehit ve gazi yakınlarını 55 yaşa kadar kredi alma hakları bulunmaktadır.

Halkbank, 150.000 TL olacak şekilde kredi desteği vermektedir. Alınan kredinin 12 ay ana para ödemesi yoktur. Toplamda kredi 60 ay vade üzerinden verilmektedir. Alınan krediyi eşit hallerde ödeyebildiğiniz gibi istediğiniz tutarlarda özel ödeme planı da oluşturabilirsiniz.

Yukarıda yer alan desteklerin yanı sıra Türkiye İş Kurumu üzerinden de destek alabilirsiniz. İŞKUR, ilk kez bir işletme açacak olan kişilere 65 bin TL değerinde destek vermektedir. Bu ücretin 5 bin TL’si kuruluş aşamasına ait olurken 15 bin TL’si işletme gideri olarak verilmektedir. Kalan 45 bin TL ise işletme kuruluş gideri olarak verilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu