EkonomiGündem

Kredi Kartı Faiz Hesaplama – Nasıl Hesaplanır? – Erteleme

Kredi kartları hayatımızın pek çok alanında kullanılıyor. Özellikle internet üzerinden online alışveriş yapanların sayısı arttıkça kredi kartı kullanımlarında da artış gözleniyor. Online siparişler sonrası kapıda ödeme seçeneği pek tercih edilmiyor. Çünkü firmalar kapıda ödeme için ekstra ücret talebi yapabiliyor. Ancak sipariş verilirken yapılan ödemelerde ekstra ücret alınmadığı gibi kimi zaman kampanyalar bile yapılabiliyor. Üstelik alınan ürünün fiyatı taksitlere bölünerek o ay için büyük ödemeler yapılmak zorunda kalınmıyor. Buna rağmen kredi kartının bilinçsiz ve yanlış kullanılması sonucunda faiz ödemeleri gelebiliyor. Kredi kartı faiz hesaplama yapıldıktan sonra asıl borcunuzun üzerine meblağlar eklenerek bankalar sizden ödeme yapmanızı talep edebiliyor. Her bankanın kendine ait faiz oranı vardır. Dolayısıyla kredi kartı çıkartmadan önce faiz oranlarını iyice araştırmanız önem taşıyor.

Kredi Kartı Faiz Hesaplama

Kredi kartınızı çıkarttıktan sonra yüklü miktarlarda faiz oranlarıyla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gerekenler vardır. Bunları sizlere kredi kartı faiz hesaplama konumuz aracılığıyla aşağıda açıkladık:

  • Kart başvurusu yapmadan önce bankaların kart faiz oranlarına göz atın. En düşük faizler talep eden bankalarla çalışmanın olumsuz bir durumda daha avantajlı konuma geçmenize yardım edecektir.
  • Kredi kartınızın ödemelerini geciktirmemeye çalışın. Her geciktirme bir faiz anlamına gelecektir.
  • Kredi kartınızın aylık tüm borcunu ödeyemiyorsanız en azından asgari ücretini ödeyin. Böylece faizlerle karşılaşmak zorunda kalmazsınız.

Kredi Kartı Faizi Nasıl Hesaplanır?

Yukarıda sıraladığımız önerilere uymadıysanız kredi kartı faiz hesaplama sistemiyle karşı karşıya kalmışsınız demektir. Faiz hesaplaması yapılırken bankanın sizden istediği faiz oranı önem taşımaktadır. Geciktirdiğiniz borç miktarının üzerine bankanın faiz oranı eklenir ve aylık ödemeniz gereken borç miktarı size yansıtılır. Dolayısıyla kredi kartı borcunuz ne kadar fazla miktarda olursa ödeyeceğiniz para da o kadar artış gösterir.

Kredi Kartı Faiz Erteletme

Kredi kartınıza ödemediğiniz borçlar yüzünden eklenen faizleri erteletebiliyorsunuz. Bu durum her ne kadar bankaların müşterilerine sağladıkları bir avantaj gibi dursa da yanlıştır. Çünkü bu erteletme işlemini yapabilmeniz için de sizlere ekstra faiz tanımlanmaktadır. Üstelik bu sefer erteletme faizi adı altında borcunuza eklenen faiz tutarı daha yüksek orandan talep edilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu