Gündem

Mevduat Hesabı Nedir? Nasıl Açılır? Vadeli Vadesiz Mevduat Hesabı

Günümüzde kazanılan paralar cüzdan yerine online banka hesaplarında saklanılarak daha güvenli bir yöntem tercih ediliyor. Özellikle son dönemde artan hırsızlık vakaları sebebiyle birçok kişi maaşını nakit olarak elinde tutmayı tercih etmeyerek bankadaki hesaplarında saklıyor. Bir alışveriş yapacaklarında ise; banka kartlarını, kredi kartlarını kullanarak para transferi yapabiliyorlar. Tabi bu para saklama yönteminin uygulamaya koyulabilmesi için bankada hesap açtırmak zorunlu bir koşul olarak karşımıza çıkıyor. Birikimlerini, gelirlerini bankada saklamak isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasında mevduat hesabı nedir? nasıl açılır? sorusu yer alıyor. Eğer mevduat hesabı nasıl açılır pek bir bilginiz yoksa yazımızı okuyarak tüm detaylı bilgileri edinebilirsiniz.

Mevduat Hesabı Nedir?  Nasıl Açılır?

Mevduat hesabı en genel tanımıyla; gelirlerinizi ve kazançlarınızı tek bir noktada toplayabilmeniz için bankalara başvurarak açtırabileceğiniz vadeli ve vadesiz online hesaplardır. Birçok kişi bu yöntemi tercih etmek istese de mevduat hesabı nedir? nasıl açılır? sorusu kafaları karıştırmaktadır. Hemen sizlere vadeli ve vadesiz hesap hakkında bilgi vermek istiyoruz.

·       Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir?

Herhangi bir bankadan açtıracağınız ve yatırımınıza faiz talep etmediğiniz mevduat hesabı olarak tanımlanabilir. Bu hesabınızı açtırarak herhangi bir ücret ödemesi yapmazsınız. Ayrıca para yatırma limitleri de bulunmamaktadır. Kazançlarınızı hesabınızda biriktirmek, faturalarınızı ödemek için tercih edebileceğiniz hesaptır.

·       Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Tercih edeceğiniz bankanın para yatırma limit şartı doğrultusunda yatıracağınız paraya faiz alarak kazanç sağlamanıza imkan tanıyan hesaptır. Bu hesaplarda para yatırma limitlerini karşılamadığınız takdirde faiz alamazsınız.

Ziraat Mevduat Hesabı Açma

Ziraat hesabı nedir? nasıl açılır? merak edenlere ilk olarak Ziraat Bankası’nı önerebiliriz. Ziraat Bankası’ndan ister vadeli, isterseniz de vadesiz mevduat hesabı açabilirsiniz. Hesap açtırmak için bankanın mobil uygulamasını, internet şubesini ya da banka şubelerini tercih edebilirsiniz.

Garanti Mevduat Hesabı Açma

Vadeli mevduat hesabı açmak isteyenlere özellikle Garanti Bankası’nı önerebiliriz. Çünkü hesabınızı hangi para cinsinden açmak istediğinize karar vermeniz halinde o para cinsine göre farklı faiz oranlarıyla yatırımlarınıza avantaj sağlamaktadır.

Finansbank Mevduat Hesabı Açma

Finansbank özellikle vadeli hesaplarıyla tüketicilerin yatırımlarını şahlandıracak etkiye sahiptir. Bankanın çift sarılı hesap ve kazandıran günlük hesap seçenekleri fazlasıyla kar sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu