Gündem

Kredi Kartı ile SGK Ödeme – SGK Prim Ödeme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı kullanımına yönelik yapılan araştırma sonuçları doğrultusunda her geçen seneye göre kullanımın artış gösterdiği açığa çıkmaktadır. Artık 18 yaşını dolduran hemen herkes kredi kartı kullanmak için bankalara başvuruyorlar. Alışveriş yaparken, e-ticaret sitelerinden bir ürün almak istediklerinde kredi kartlarını kullanıyorlar. Devlet de kredi kartı kullanımının artış göstermesi sonucunda bazı kamusal ödemeleri kartla almayı kabul etmeye başladı. Bu ödemelerin başında da SGK geliyor. Kredi kartı ile SGK ödeme artık aktif bir şekilde kullanıcıların hizmetine açıldı. Bu hizmet sayesinde Sigortaya borcu bulunan kişiler bizzat nakit parayla ödeme yapmak yerine kredi kartlarından borçlarını ödeyerek nakit aramak zorunda kalmayacaklar. Kurulan alt yapı sayesinde sadece birkaç dakika içerisinde borç ödemeniz mümkündür.

Kredi Kartı ile SGK Ödeme

SGK işverenler, işçiler ve diğer birçok ödeme için bankalarla anlaşma sağladı. 13 farklı bankayla yapılan anlaşma neticesinde SGK’yı kredi kartı ile ödeme artık mümkün. Ödeme yapabilmek için anlaşmalı bankalardan kredi kartınızın bulunması yeterli gelecektir. Bankalar arasında en çok tercih edilen Garanti, Halk, Vakıf, Ziraat, Finans, Yapı Kredi gibi kuruluşlar yer alıyor.

Kredi Kartı ile SGK Prim Ödeme

Çalışan işçiler ve işletmesinin bünyesinde eleman çalıştıran işverenler SGK primlerini aylık periyotta ödemek zorundalar. Bu ödemeleri yapmak için SGK’ya gitmelerine ya da kendilerini nakit para bulmak zorunda hissetmelerine gerek yok. İnternet üzerinden eğer e-Devlet şifreleri bulunuyorsa prim ödemelerini birkaç saniye içerisinde gerçekleştirebilirler.

SGK Ödemesini Kredi Kartı ile Yapma

SGK ödemesini Kredi Kartı ile yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor. Adımları uygulamanız halinde kuruma olan bütün borçlarınızı kredi kartınızı kullanarak kapatabileceksiniz. Böylece SGK’ya giderek ekstra bir zaman kaybetmeden borçlarınızı sildirme şansını yakalayabileceksiniz.

  • Öncelikle e-Devlet şifreniz olmalı. Eğer şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesini ziyaret ederek şifre temini yapabilirsiniz.
  • Şifrenizi edindikten sonra ister mobilden, ister bilgisayarınızdan e-Devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. Portalın anasayfasında arama bölümü bulunuyor. Arama bölümüne SGK ya da SGK Ödemeleri yazarsanız ilgili sayfaya ulaşabileceksiniz.
  • Burada SGK’ya olan borcunuz gözükecek. Öde butonu üzerinden ilerleyerek kredi kartı bilgilerinizi girip ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu