İcra Müdürü Maaşı Ne Kadar? İcra Müdürü Ne İş Yapar?
Günümüzde meslek seçimi bir hayli zorlaşmaktadır. Teknolojinin ve bireyselleşmenin ilerlemesiyle birlikte farklı meslek kolları oluşsa da hepsinde iş garantisi bulunmamaktadır. Tabi iş garantili meslek bulmanın yanı sıra alınan maaşların düşük olması pek çok gencin tedirginlik yaşamasına sebebiyet vermektedir. Kamu memurları arasında yer alan ve sosyal hakları, maaşı açısından tatmin edici düzeyde bulunan icra müdürlüğü gençler tarafından son zamanlarda sıklıkla aranmaktadır.Peki İcra müdürü maaşı ne kadar?
İcra müdürü ne iş yapar? gibi sorular artınca bizler de gençlere yönelik bilgilendirici bir metin hazırladık. Yazımızın içeriğinde icra müdürü olmanız halinde ne kadar maaş alabileceğinizi ve nasıl icra müdürü olabileceğinizi öğrenerek yapacağınız işin detaylarını bileceksiniz.
İcra Müdürü Maaşı Ne Kadar?
Sayfa İçindekiler
İcra müdürü maaşı kaç para? İcra müdürü ne iş yapar? sorularını yanıtlayacağımız yazımıza ilk olarak bu mesleği tercih edenlerin alacağı maaşı söyleyerek başlamak istiyoruz. Bir kamu memuru olacağınızdan dolayı 5700 TL civarında bir maaşa sahip olabileceğinizi belirtebiliriz. Tabi bu ücret her geçen yıl artış göstermektedir. İcra müdür yardımcıları ise; 5100 TL gibi bir ödeme almaktadırlar.
İcra Müdürü Maaşı Ne kadar?
İcra müdürü olmanız halinde alacağınız maaşları yukarıda söyledik. Ancak bu maaşlara aile ve çocuk yardımları eklenmemiştir. Eğer evliyseniz ve eşiniz çalışmıyorsa, bakmakla yükümlü olduğunuz çocuğunuz varsa ekstra ödenekler alırsınız.
İcra Müdürü Ne İş Yapar?
İlk olarak icra müdürlerinin ve yardımcılarının maaşları hakkında bilgi verdik. Eğer maaşlar sizi tatmin ettiyse konumuza devam edebiliriz. İcra müdürü maaşı ne kadar? İcra müdürü ne iş yapar? konumuza yapacağınız işler ve sorumluluklarınızı sıralayarak devam ediyoruz:
- Borçluların işyerlerine ve yaşadıkları konutlara giderek haciz uygulamasını devreye sokarsınız.
- Borçluların kendilerine ait taşınır ve taşınmaz mallarını resmi makamlara bildirmeleri için ihtar yazısı hazırlayarak postaya verirsiniz.
- Alacaklı ve borçlu açısından tarafsız konumda yer almalısınız. Alacaklı kadar borçluya da hukuki ve yasal hakları konusunda bilgi vermelisiniz.
- Yaptığınız her yasal süreçte tutanak hazırlayarak bu tutanakları doğru şekilde tutmalısınız.
İcra Müdürü Sınavları
Askerlik görevini yapmış, 35 yaşını aşmamış ve kamu haklarından mahrum olmayan Türk vatandaşları icra müdürlüğü sınavlarına giriş yapabilirler. Tabi bu süreçten önce üniversite diplomanızın bulunması gerekiyor. Üniversitede Hukuk Fakültesini bitirenler ya da Adalet programının 2 senelik bölümünü tamamlayanlar sınavlara başvurabilirler. Müdürlük sınavlarında yazılı ve sözlü uygulamalar bulunmaktadır. Bu sınavlarda sizlere genel kültür, genel yetenek ve alan bilgisi soruları yöneltilmektedir. Aldığınız puanlara göre atamanız gerçekleştirilir.