Ekonomi

Ziraat Mevduat Hesabı Açma – Kazandıran Vadeli Hesap Nedir?

Ziraat Bankasıyla çalışmak isterseniz bankanın başvuru kanalları üzerinden mevduat hesabı açabilirsiniz. Açılan mevduat hesapları sayesinde hesabınıza para yatırabilir, hesabınızdan para çekebilir ve ödemelerinizi alabilirsiniz. Ayrıca hesabınızla birlikte size banka tarafından verilen kart ile online, fiziksel alışveriş yapabilirsiniz. Ziraat mevduat hesabı açma talebinde bulunacak kişiler vadeli ve vadesiz seçenekler arasından tercih yaparak hesaplarını aktif edebilirler.

Ziraat Bankası Mevduat Hesabı Açma Adımları

Günümüzde birçok kredi ve ürünle tüketicilere destek veren devlet bankası Ziraat en fazla hesap açılan bankalar arasında karşımıza çıkmaktadır. Ziraat Bankası mevduat hesabı açma işlemleriniz için iki farklı seçenek vardır.

Vadesiz Mevduat Hesabı: Hesabınızı açtıktan sonra Havale ve EFT işlemlerinizi yapabilmenizi, faturalarınız için otomatik ödeme talimatı verebilmenizi, kamu ve özel kuruluşlara dair ödemelerinizi yapabilmenizi sağlayan hesaptır.

Vadeli Mevduat Hesabı: Hesabı açtıktan sonra yatırdığınız para tutarına istinaden faiz kazanmanızı ve kar elde etmenizi sağlayan hesaptır. Banka sizlere en az 1, en fazla 730 gün vadeli hesap açabilmeniz için imkan tanımaktadır.

Ziraat Mevduat Hesabı Açmak için Gerekli Evraklar

Ziraat mevduat hesabı açma işlemi için sadece TC kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanınız ve ikamet adresiniz gereklidir. Bunun dışında ekstra bir belge talebi yapılmamaktadır. Ancak vadeli bir hesap açacaksanız hesabınızın faiz alabilmesi için en az 1000 TL yatırmanız gerekmektedir.

Ziraat Mobilde Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Mevduat hesabınızı mobil bankacılık üzerinden açmak isterseniz bankanın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek bireysel ya da ticari mevduat hesabınızı açmak için gerekli formu doldurabilirsiniz.

Ziraat Mevduat Hesabı Faiz Oranları

Mevduat hesabınızı açtıktan sonra paranızın değerini arttırmak için faiz oranlarını incelemelisiniz. 20 gün vadeli %11.50 iken 10 gün daha paranızı vadede tutarsanız kazancınız %14.50 ye yükselir. Ayrıntılı faiz oranları için Ziraat Bankası Vadeli Türk Lirası Mevduat Faiz Oranları adresini inceleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızı okumak için tıklayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu