Ekonomi

Borsa İstanbul Çalışma Saatleri – Borsa İstanbul Nedir ?

Saklama ve takas hizmeti veren Borsa İstanbul, uzun yıllardan beri varlığını sürdürmesi sebebiyle en çok tercih edilen kurumlar arasında yer almaktadır. Ancak yine de borsaya yeni giriş yapanlar ya da yapacaklar Borsa İstanbul nedir? ve Borsa İstanbul Çalışma Saatleri sorusunu sormakta borsa ve çalışma saatleri hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Borsa emir giriş saatleri ve daha fazlası hakkında bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Borsa İstanbul Nedir?

Borsa İstanbul, 1866 yılında kurulan ve ilk adı Dersaadet Tahvilat Borsası olan kurumdur. 1985 yılıyla birlikte bugünkü yapısına kavuşan kurum İstanbul Menkul Kıymetler Borsası adını almıştır. 2013 yılına kadar bu isimle varlığını devam ettiren IMKB, 5 Nisan 2013 tarihinde isim değişikliğine gitmiştir. Böylece adı; Borsa İstanbul olarak değişmiştir. Günümüzde hala Borsa İstanbul adıyla hizmet vermektedir. Borsa İstanbul Çalışma Saatleri aralığında borsayı ziyaret edip bilgi toplayabilirsiniz.

Borsa İstanbul Pazarları

Borsa İstanbul içerisinde hisse senetleri alınıp satılmaktadır. Bu hisse senetlerine dair alışverişler çeşitli bankalar ve aracı kurumlar vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Hisse senetlerinin bulunduğu 4 farklı pazar seçeneği yer almaktadır. Borsa İstanbul hisse senedi pazarları arasında ilk sırada; ulusal pazar yer alır. Bu pazarı arkasından ikincil ulusal pazar takip etmektedir. Yeni ekonomi pazarı ve son olarak gözaltı pazarları bulunmaktadır.

BİST yapısında ayrıca bono ve tahvil pazarları da yer almaktadır. Kesin alım-satım pazarı, repo- ters repo pazarı ve son olarak gayrimenkul sertifikaları pazarı Borsa İstanbul bono tahvil pazarları içerisinde bulunmaktadır.

Borsa İstanbul Çalışma Saatleri

Yukarıda sıraladığımız BİST pazarları içerisinde hisse senedi, bono ve tahvil alımı – satımı yapabiliyorsunuz. Ancak bunları yapabilmeniz için Borsa İstanbul Çalışma Saatleri takip etmeniz gerekmektedir. Borsa açılış kapanış saatleri resmi olarak belirtilmiştir. Borsa İstanbul açılış saati sabah 09.00 ile birlikte başlar. Borsa İstanbul kapanış saati ise 18.10 olarak belirlenmiştir. Borsa İstanbul dini, milli bayramlar, Cumartesi – Pazar gibi resmi tatillerde çalışmamaktadır. Açılış seansı içerisinde BİST’e emir vermek için 9.40 ile 9.55 saat aralığını tercih edebilirsiniz. Kapanış seansı için emir saati ise; 18.01 ile 18.05 arasında olmaktadır. Bu saat aralıklarını takip ederek emir verebilir ve işlem yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu